Tisdag?

Mycket att göra på jobbet nu, men jag trivs med det. Då går tiden fortare och mitt fokus är på jobb och inte på saknaden efter D. Men på fredag ses vi, efter fyra veckor ifrån varandra. Jag längtar så mycket.

Jag har blivit helt dagvild och har varken koll på dag, tid eller datum, knepigt med tanke på att jag skriver alla dessa ting flera gånger om dagen när jag dokumenterar.

Roligt att jag har en massa ärenden på g som kräver lite mer tankekraft från min sida, är tvungen att göra ordentliga bedömningar och klura hur/vilka åtgärder som måste göras. Det tar ju lite längre tid för mig men det är okej, bara jag ger mig själv den tiden. Har tydligen ganska höga krav på mig själv, en ny sida hos mig jag tidigare inte märkt av, jag har för ovana att ta på mig allt för mycket och sedan blir det lite för stressigt. Måste hitta balansen, men jag lär mig av mina misstag.

Jag kan inte fatta att jag är inne på min fjärde vecka nu, tiden har gått så fort fast samtidigt känns det som jag vart här i hultan länge. Jag är väldigt glad att jag trivs så bra som jag gör annars hade det här varit olidligt.


SAKNAR


Mina underbara katter, fram tills nu har jag tyckt att det varit skönt att slippa allt katthår, men det skiter jag i nu, jag vill gosa med mina kära keldjur. Mest av allt saknar jag Daniel...Min kärlek!

Confused

Var helt säker på att jag skrev ett inlägg igår men tydligen inte. Idag och igår var lite halv tunga dagar, det börjar verkligen bli påtagligt nu att jag och Daniel varit ifrån varann alldeles för länge. Man funderar ju ibland vad man håller på med flyttar 100 mil hemifrån för ett jobb...

Erbjudande

Om en intervju, men tackade nej. Nu äre runt 5 stycken som hört av sig sen jag fick det här jobbet, väldigt smickrande men samtidigt lite jobbigt att veta att det finna fler jobb därute i världen. Fast jag är så glad för mitt jobb och arbetsuppgifterna passar mig perfekt och alla arbetskollegor är hur bra som helst.

Idag har jag jobbat helt på egen hand och fixat lite och vart på eget hembesök, och imorgon ska jag prova ut min första rullstol alldeles själv. Det är så roligt när man kan börja gå själva, och ett ganska bra sätt att höja självkänslan.

Sj, Sas och Veolia pendeln

Bokat en massa resor idag, till umeå, sundsvall och stockholm. Mycket åkande blir det men det är ju enda sättet att träffa nära och kära.

Slutade för första gången i tid idag, kände att det inte är ok att jobba över hela tiden, inte för min egen skull utan för jag får så mycket plustid och det finns ett maxvärde...hehe. Men jag trivs så bra att jag aldrig vill gå ifrån jobbet...men det lär ju ändras.

Gjorde en supergod middag idag med stekt lax som man sedan rör i lite cremefraiche i och dill, citron och kryddor och sedan pasta till. Så gott, enkelt och ett bra sätt att få i sig fisk som jag annars tycker är lite tråkigt att äta.

Söndag

Idag har det snöat här...ingenting som ligger kvar men ändå, jag som trodde våren var här för att stanna men inte. Idag har jag och M vart och tränat här på gymmet, eller om man nu kan kalla det för det men det är iaf lite vikter och lite maskiner men inget jag skulle skryta om direkt. Däremot verkar det vara en del killar som är där för att söka maka (make?) riktigt patetiskt tycker jag när det är så uppenbart och grabben (äldre man) raggar på ALLA även brudar i 16 års åldern. Fast utbudet här i hultan verkar inte vara så stort så gymmet är kanske det ända stället att träffa nån på.

Imorgon börjar min tredje arbetsvecka och det känns roligt, men just nu vill jag bara att veckorna ska flyga förbi så jag kommer in i arbetet och känner mig lite mer trygg i min arbetsroll. Mina kollegor har sagt att för dem tog det iaf en månad innan det började släppa lite så jag hoppas det blir detsamma för mig. Men första året som nyutexad handlar ju i princip bara om att bli trygg i sin yrkesroll och omvandla teori till praktik. Jag är så oerhört glad att jag har haft sån tur med mit första jobb, kunde inte blivit bättre :)

Läggdags för mig snart....

KusinSofia vad gör du nästa helg? Katterna vill vara med dig om du kan.

Idag

Vädret här är helt underbart, fram med vårjackan och lågskor =) Idag har jag och min arbetskollega vart ute och farit, först åkte vi till en möbelplace som var hur stort som helt, men även dyrt som sjutton. Sen for vi till vimmerby och gick i lite affärer och vi shoppade båda två lite saker.

Ikväll kommer Maria (arbetskollegan) hit och vi ska käka och kolla på tv och imorgon äre styrketräning och promenad på schemat.

Jobbet känns helt rätt och jag trivs så bra. Men det går lite uppoch ner, ALLT är nytt och det är inte lätt att få in alla rutiner och hitta sin yrkesroll samtidigt så i fredags hade jag lite ångest. Men då fick jag ett litet pepptalk från mina kollegor och  kändes efter det lite bättre =)

Ikväll

Lördag kväll framför melodifestivalen

Fast en annan soffa, en annan filt och i en helt annan ände av Sverige. Jag är så trött.

.

Träningsvärk?! nja inte så farligt, måste ta i mer nästa gång =)  Har jobbat över varje dag den här veckan...verkar vara en dålig vana jag infört, men det är ju så roligt på jobbet så jag vill inte gå därifrån :)

Idag efter jobbet tog jag och två arbetskollegor en promenad runt sjön här i hultan och jag är ganska nyss hemkommen och längtar tills jag får gå och lägga mig, jag är så trött. Tror min trötthet kommer efter från en massa veckor med dålig sömn.

Mina patientärenden är ganska få men det är väl ganska bra att ta det lugnt i början. Min lilla lägenheten är blir mer och mer trivsam och så fort jag orkar ska jag knäppa lite bilder och lägga ut.

Trött och ont

Jobbade över idag till 17.30 och gissa om jag är trött, dessutom har jag värk i nacken efter att suttit alldeles för länge och i en inte helt okej ergonomisk sittställning framför datorn. Imorgon ska jag gå och träna tillsammans med en arbetskollega på friskvårdstimmen vi har varje vecka =)

Grattis på födelsedagen =)


Sinja




dålig kvalité då bilden är tagen med webbkamera.

Kvällen innan måndag

Veckans mathållning har varit lite halvdan då jag inte lagat mat utan värmt matlådor och nu sitter jag och käkar karra :) Imorgon tar jag tag i det här för om ungefär 3 månader måste jag vara iform. Jag och Daniel sitter och försöker få igång skype...vilket är lättare sagt än gjort. Men snart ska jag gå och lägga mig så jag är pigg och glad inför imorgon :)

Tack mamma och pappa för all hjälp i helgen!


Tidig morgon

Klockan ringde 06.00 imorse för mina föräldrar skulle åka tidigt då dem har många mil innan de är tillbaka i norrrland igen. Dem har åkt för en liten stund sen och det känns så tråkigt och ensamt nu, önskar jag hade kunnat ta med mig katterna hit ner men det går ju inte när jag ska pendla lite upp till umeå.

Lägenheten känns lite stor så jag måste upp med lite saker på väggarna och fixa lite med textilier så det känns lite bättre, men lägenheten är som tur är i ganska bra skick. Ska cykla iväg idag på Coop som är det enda som är öppet en söndag, jag har väl inte glömt att berätta att jag bor i ett litet samhälle :)

Det kliar lite i min näsa, är lite rädd att jag ska bli förkyld, men så länge jag kan jobba så är det lugnt. Nu ska jag lägga mig lite i sängen och kolla på tv, för det känns inte okej att kliva ur sängen en söndag innan tidigast 8.00.

Inflyttad

Sitter i min säng i lägenheten och mår ganska gott faktiskt =) Möblerna är en samling gamla saker som har stått lite här och där så det är inte särkilt snygg men det funkar förhoppningsvis. Skönt oxå att mor och far är här då får jag en liten mer hemmakänsla som stannar kvar lite när dem farit härifrån. Imorgon ska jag tvätta och fortsätta fixa här, samt se framemot måndag då jag får påbörja min andra vecka.

21.35

en fredag, jag ger upp!

Gonatt

fredagen den 13

För en månad sedan eller 4 veckor  var jag på intervjun här, och inte visste jag då att jag skulle få jobbet och väldigt hastig flytta nästan 100 mil söderut. Rätt häftig grej att göra om jag får säga det själv och oftast känns det helt rätt, fast ibland funderar jag på vad jag håller på med och vart jag befinner mig i Sverige.

Jag toklängtar tills imorgon då jag ska flytta in i lägenheten och mor och far kommer =)

Jag toklängtar även till första helgen i april då jag kommer möta min kärlek i stockholm för en underbart mysigt kärlekshelg!

Femte dagen..

..Och första veckan avklarad.

Idag har jag alltså gjort en ADL-bedömning på förmiddagen och det gick bra, skrev sedan journal och överapporterade till min kollega, vi ska åka på ett gemensamt hembesök till veckan. Jag har faktiskt även haft min första egna patient, alltså inte tagit över eller gjort en del i en bedömning som en annan redan påbörjat. Besöket gick så bra och jag utprovade hjälpmedel och gjorde en rehabplan.

Det är så himla roligt nu när jag kan börja bli lite mer självgående, och mina kollegor är så himla underbara allihopa. Det är väldigt bra med att vi Arbetsterapeuter är en sån stor grupp. Efter denna första vecka så längtar jag väldigt mycket tills jag får gå till jobbet på måndag. Jag ville inte gå därifrån idag och inte någon annan dag heller den här veckan, så jag har redan jobbat lite mer än jag borde...hehe.

Idag har jag även fått nyckeln till lägenheten och den är helt ok och det ska bli så skönt att flytta in imorgon. Men det bästa med morgondagen är att mor och far kommer =)

Nu sitter jag i sängen som vanligt i den här lägenheten och bara längtar tills jag kan sova så det blir morgondag.

Fjärde dagen

Min hjärna är lite överhettad idag och jag vill så gärna börja jobba på riktigt men jag är inte riktigt där än. Imorgon ska jag göra en ADL-bedömning, alltså min första riktiga bedömning =)

Jag har fått min legitimation mé, så nu är jag verkligen leg. arbetsterapeut.

Längtan

När Daniel skjutsade mig till tåget i söndags gick det inte att hålla tillbaka känslorna och det var väldigt jobbigt att sitta i bilen och bli skjutsad till tåget och säga hejdå. Dessutom att veta att vi nu kommer ha ett distansförhållande och nu första tiden inte ses förens efter 4 veckor, det känns tugnt.

Jag fick en liten Mirandra nalle av daniel innan jag for och denna lilla nalle har självklart fått följa med mig till hultsfred och så fort jag ser denna nalle tåras det i mina ögon av längtan efter Daniel. Nallen delar självklart säng med mig och även fast den är så liten som den är så försöker jag hålla om den som jag brukar göra med daniel om nätterna, fast det är inte alls lika gosigt. Nallen luktar inte Daniel och ger mig inte värme om natten men det duger i krig så att säga.

Ibland kommer känslan bara över mig, längtan alltså, det liksom suger till i magen på mig och jag vill bara hoppa och studsa för att jag älskar och saknar han så mycket. Jobbig känsla men samtidigt väldigt skön och härlig, kärlek är underbart, även fast det är på avstånd.
.

Mina hårbollar




Hade varit skönt att haft lite sällskap av dessa två nu, speciellt min svartvita gotjej Sinja som alltid vill ligga nära och bli kliad.

Tredje dagen

Idag har vi haft möten hela dagen och jag har även blivit presenterade för lite folk. Mitt id kort kom även idag och där står mitt namn och att jag är leg. arbetsterapeut =) Jag trivs redan som fisken i vatten, men jag vill så gärna sätta igång på riktigt att jobba men jag är lite (mycket) vilsen så det får nog vänta ett par dagar till. Jag har 14 dagars introduktion och sedan ökar vi succesivt alleftersom. Mitt skrivbord börjar även fyllas på lite mer och jag har redan börjat fylla en egen pärm med patientärenden =)

Även fast jag känner mig lite ensam härnere så känns det så rätt.

Andra dagen

Fortfarande fullt i huvudet och jag är riktigt trött idag, mer än igår faktiskt :) Idag har lite rutiner fastnat och min almanacka har faktiskt fyllts med lite saker, blandannat en kurs i att ta lyftkörkort samt lite möten. Jag har dessutom plockat på mig tre patientärenden som jag ska ta tag i i slutet på veckan/början på nästa. Jag har ett eget skrivbord som i nuläget är lite tomt men det fylls på allt efterhand.

Vi är sammanlagt med mig  sju arbetsterapeuter på jobbet och det är så bra för mig som är ny, och alla är så otroligt trevliga och hjälpsamma, redan andra dagen känns jag som en i gänget =) Jag tror detta kommer bli väldigt bra!

Till helgen flyttar jag in i min lägenhet och lämnar denna svinstia, för det är precis vad det är, mina strumpor klibbar i golvet när jag går och strumporna är svart. Dessutom såg jag en liten svart prick som kröp omkring i badrummet imorse...

Min webbcamera kommer till helgen med så då kan jag knäppa lite bilder med den och lägga ut här så ni får se hur jag har det i småland.

P.s Våren är snart här =) D.s

Första dagen

Sov inte så bra inatt och klockan var ställd klockan 06.00 imorse och då hade jag god tid på mig och kvart över sju gick jag mot jobbet. Tog ungefär 35 min imorse att gå men då visste jag inte precis vart jag skulle utan gick med karta, tur det inte är så stort här. Väl framme så var det bara att at tag i dagen och jag traskade in, sedan vad som hände kommer jag faktiskt inte ihåg. Dagen innehöll en rundkörning i kommunen (jag körde) till olika boenden och påskrivning av papper och tittade lite på deras journalsystem och var med min handledare till nån patient och säkert en massa mer som jag glömt nu. Mitt huvud är så överfullt och jag är så trött.

Sitter just nu i sängen som är den enda säkra platsen i den här annars skitiga lägenheten, och mitt mål för kvällen är att inte somna innan nattsömnen ska intas. En sån här period i livet är jag väldigt tacksam för internet och mobiltelefonen så jag kan prata med alla kära som är så låångt bort, eller det är ju jag som är långt bort.


Häftigast idag är att bli presenterad och presentera sig själv som arbetsterapeut =)


I hultan

Nu är jag i småland...långt hemifrån och väldigt ensam, hur ska detta gå? Resan gick bra och jag hade en trevlig paus i stockholm på tre timmar som innehöll en lång lunch med mina goa vän ellen. Nu sitter jag iaf i en övernattningslägenhet som innehåller en säng, liten tv, soffa, soffbord, köksmöbler och en tavla. Thats i´t! Det lilla jag sett av hultan (hultsfred) ser bra(?) ut men än har jag mycket att utforska.

Ja och imorgon är det dags, första dagen på jobbet. Det känns spännande, roligt, försväntansfullt och nervöst så klart =)  Hoppas att jobbet kan få mig att känna mig lite bättre, för just nu känner jag mig väldigt liten och ensam i denna stora värld!

Gonatt


Just nu

Sitter jag i en liten stuga i skogen med en brasa som värmer och en kopp té. Senare idag åker jag och min D vidare till hem till sundsvall där det blir klädprovning, pizza och melodifestivalen med syrran och hennes D, våra föräldrar är tydligen ute på vift i stockholm och samma sak med vår bror, så det är systrarnas hus ikväll med sina D. Fast  innan vi åker ska vi äta pannkakor till lunch =)

Idag är det den 7, mitt och min kärleks datum. 7 december 2005 blev det vi, 3 år och 3 månader idag. Förlovade oss 070707 och dessutom är det 7 år mellan oss. Min  D är verkligen det absolut goaste och finaste som finns och trots det långa avstånden mellan oss när vi träffades (Umeå - Malmö) så klarade vi det och vi kommer också klara det den här gången. Äkta och evig kärlek överlever allt.

Idag..

...för 7 veckor sedan tog jag min arbetsterapeutexamen
...för 4 veckor sedan fick jag ett samtal om en arbetstintervju
...för 3 veckor sedan var jag på intervju
...för 2 veckor sedan vart jag erbjuden jobbet
...för 1 vecka sedan fick jag godkänt på uppsatsen

Idag börjar min första etapp på resan ner mot småland.

Two things

En roligt sak, jag blev erbjuden en intervju idag...

En irriterande sak, Daniel har inte kommit hem från jobbet än...


En släng..

..av flyttångest har jag haft idag. Sitter här och bockar av alla mina listor och packar och fixar sånt som måste fixas och inser att jag faktiskt ska lämna min trevliga tillvaro här i norrland för att bege mig mot okända trakter, lite skrämmande. Mitt liv kommer verkligen förändras helt och hållet, ingenting kommer vara sig likt längre.

Det värsta med det hela är att jag och Daniel kommer vara ifrån varandra, från att ha bott ihop i nästan tre år ska vi nu bli särbos och dessutom med väldigt många mil mellan. Jag får en klump i magen bara jag tänker på det, förut har det legat så långt i framtiden men nu är vi här.  Vi har redan planerat in när vi ska ses och det kommer inte gå mer än 3 veckor mellan gångerna, men ändå jag kommer sakna han så otroligt mycket.

Nu ska jag åka ner på stan och köka middag med Daniel, försöker ta vara på varje minut som är kvar innan vi börjar vår nya resa.

Min dag

Började med en alldeles för lång sovmorgon, som övergick i dag och dagens första mål vart lunch. Cyklade sedan ner på stan och träffade min bästa kusin, och henne har jag spenderat iaf halva den här dagen med. Sprang omkring på stan och köpte det sista till flytten och tvingade sedan med min kusin hem för det är ju roligare så. Hade även fått alla papper så jag kunde skicka in ansökan för legitmationen och jisses så mycket papper det blir, men nu är det iaf skickat =) Har pysslat lite med flytten och packning, det är så mycket som måste fixas speciellt när det blir dubbelt boende för mig. Första gången jag satte mig i soffan var när greys började, och snart är det väl dags att slänga sig i sängen, för jag måste vrida tillbaka dygnet lite nu när jag ska börja jobba.



Min kära kusin och jag på julafton

Happy

På måndag klockan 8 börjar jag jobba =) Nu är allt färdig fixat förutom lite saker jag måste handla, samt packa men det är ju bara roligt.



En annan happy thing today är att jag nästan fick den rekomenderade ingånglönen för nyutexade Arbetsterapeuter.

Resan

Mot småland är nu bokad till på söndag. Fast egentligen börjar resan ner redan på fredag då vi åker förbi svärföräldrarna sedan hem till Sundsvall och därifrån tåg på söndag mot småland. Jag kommer ta en liten res-paus i stockholm på ett par timmar och äta lunch med en go vän.


Idag




Om en vecka

Första dagen som arbetsterapeut =)

Love it :)


RSS 2.0