Tiden går fort


16 januari 2009 - examen

Underbara fredag

Fredagar måste vara min tur dag. Jag fick erbjudandet om intervjun på en fredag, intervjun var på en fredag, jag fick jobbet på en fredag och idag har jag fått lägenheten och godkänt på uppsatsen. Det finns ingen gladare än mig idag. Eller jo föresten, min underbara kusin som idag har tagit körkort.  Jag har spenderat hela dagen med henne på stan idag, innan och efter uppkörningen, och sen skjutsade hon hem sig själv med våran bil =)

Jag ringe min chef idag med, hehe chef, klingar bra =) Aja jag börjar jobba måndagen den 9 mars vilket innebär att jag flyttar nästa vecka. Oj oj så spännande och lite nervöst med. Så nu kan jag ju faktiskt titulera mig som arbetsterapeut, nu när uppsatsen är klar, fast jag är ju inte legitimerad än, men snart =)

Kläderna

från mandeldesign.se låg i brevlådan idag. Hur bra är inte det, vilken service, det tog 24 timmar från det att jag beställde kläderna till att jag provade dem hemma. Både skjortan och byxorna var så sköna och bra material. Dessutom låg det ett par örhäng i paketet som en liten present, förra gången var det godis =) Jag kommer inhandla alla mina kläder därifrån från och med nu, speciellt nu när jag kommer befinna mig i smålandsskogarna och ha långt till en massa affärer.

Mandeldesign

Beställde nyss lite kläder från mandeldesign.se bland annat ett par jeansleggings och en superfin skjorta. Superbra att kläderna skickar sanmma dag med om man beställer innan 15.00, me like =)


Skjortan



 


Take it cool

Tränade bodycombat idag, och imorgon kommer jag förmodligen ha lite träningsvärk. Passet skulle börja 16.00 och när klockan närmade sig 16.10 så började många däribland jag fundera vart instuktören var. Hon kom då och gick lite lugnt in i salen och skulle börja samla ihop biljetten, du började jag fundera vilken planet hon bodde på, hehe. Men efter att hon tittat på lapparna och såg att passet började 16.00 och inte 16.15 som hon trodde så fick hon fart i brallan och körde ett riktigt bra pass. Slutet gott allting gott =)


Lägenheten

Är min om jag vill ha den, ska lämna besked imorgon!

Fint cykelväder

Tog min racercykel och trampade ner på stan för att kila in på arbetsförmedlingen och få lite saker överstökade. Provade lite kläder på h&m som inte satt som jag ville, så jag cyklade hem igen men vände när jag var precis hemma då Daniel och jag skulle äta lunch ihop på stan så det har blivit fyra turer idag sammanlagt 1 mil och två km :)

Senare idag ska jag mejla två kvinnor som jag delade sovvagn med på vägen till intervjun, men mer om den stressiga resan och mina två snälla medresenärer senare idag. Nu ska jag dammsuga upp alla rosblad som ligger över hela lägenheten, för en stor blommbukett är väldigt roligt att leka med om man är katt =) 


Carpe diem

Sushi, melodifestivalen, mörk choklad, trevligt sällskap av goaste kusinen, levande ljus och en uppspelt Petra efter sin långa resa till intevjun i småland. Denna kväll ägde rum för inte så längesen.




Men alla pratar ju om att leva i nuet, fånga dagen som det så vacker heter, OK. Tv-maraton i trasiga mjukiskläder, klia katt och sambo till fingrarna krampar, grötmiddag och finncrisp. Förminska diskberget. Denna kväll pågår i detta nu.

Ganska trevligt att inte leva i nuet ibland va?!

Vart sjutton ska jag bo?

That´s my problem right now. Har ring runt en massa på eftermiddagen och fått napp på en lägenhet som kanske är ledig som passar mig. Det värsta är ju att jag vet ju inte alls hur det ser ut dit jag ska flytta så det är ju svårt för mig att avgöra om det är ett bra place att bo på eller inte. Nu får jag tyvärr ha lite is i magen och invänta att bostadskvinnan ringer mig.

Ringde en kvinna idag som ville att jag skulle komma på intervju, men jag tackade nej då jag redan har fått jobb ;) Förra veckan tackade jag också nej till en intervju, tydligen så har jag lyckats ganska bra med mitt CV. Fast det kanske beror på att jag sökt alla jobb i hela sverige, det vore ju faktiskt ganska deprimerande om ingen skulle höra av sig. Aja nya vägar att gå, nya bekymmer, som Vart sjutton ska jag bo?



My future?

Telefonkö

Är väl ett trevligt tidsfördrift en måndag morgon, 15 minuters kö till FSA och ett samtal på 1 min, sedan samma sak till tandläkarn. Alla ringer väl på måndag morgon, nästa gång ringer jag fredag eftermiddagen. Jag kunde ju heller inte lägga på när det hade gått ett par minuter och tappa min plats i kön som tanten i luren påpekade var 30 sekund. Men nu kan jag stryka två saker till på min lista.

Nu



Uppdate
Mycket bra film, fin berättelse och härligt filmad men lite för lång, iaf en söndag kväll.

*Flytta-till-småland* listan

  • Uppsägning av IKSU-kortet
  • Uppsatsen godkänd
  • Fixa boende
  • Ringa tandläkaren
  • RInga FSA
  • Besöka Arbetsförmedlingen
  • Köpa "jobbkläder"
  • Köpa sköna jobbskor
  • Fixa webbkamera och headset till skype
  • Lämna igen böcker på UB
  • Färga håret
  • Köpa bh
  • Köpa hårprodukter att ta med

Bockar av listan allteftersom! Har jag missat nånting?


Jag ger upp...igen

Alla mina försök att gå ner i vikt slutar i att jag ger upp därför slutar jag helt enkelt nu med alla metod och lever efter den livsfilosofin som består av nyttig mat och regelbunden motion och tills jag nått min målvikt slutar jag äter godis.

Metoder jag kört efter är:
Viktväktarna
Lchf
Gi
Cambridge
Viktklubben - räknat kalorier
Ellens diet som hon lade upp åt mig

Det var den sista metoden som jag använde först av alla och den var den jag gick ner 10 kg med, sedan åt jag nyttig mat och lagade mycket från grunden och gick ner ytterligare 5 kg. Nu har jag tyvärr gått upp de sista 5 kg men inte mer. Vid varje dietmetod har jag gått ner ca 3 kg innan jag gett upp och gått upp 3 kg igen. Jag gick trots allt ner mest när jag inte tänkte på vad jag åt utan hade en sund livsstil så det är den jag vill åt nu, den suda livsstilen.

Tiden går fort när man har roligt

Intressant det dära att man kan sitta i flera timmar och ändra stillmalar och koder för att få en "snygg" blogg, aja det är iaf gjort med lite hjälp av Daniel på slutet. Skönt ändå när timmarna flyger iväg så det blir morgondag så jag kan börja beta av mer på min "flytta-till-småland" lista. I can´t wait.


To do

Idag började jag med att stryka över en sak på min lista över saker att göra inför flytten och det var att säga upp mitt IKSU kort. Först tränade jag sen sa jag upp kortet, men eftersom kortet gäller mars ut så kan jag träna ända tills jag flyttar, när nu det blir...

Jag kommer börja jobba så fort vi fått klartecken från examinatiorn att uppsatsen är godkänt, men allt detta sker med sirapsfart så imorgon ska jag återigen ringa och snabba på processen lite.


Petra...



Framför Petra och melodifestivlalen.

Tänkte...

Jag skulle börja blogga igen nu när jag ska flytta så långt från mina nära och kära. Dels för deras skull men även för mig själv när jag sitter där alldeles ensam i smålands skogarna och är över 90 mil ifrån alla jag känner.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0